Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Atas arahan SKMM, mulai 2 Jul 2023, SMS dengan pautan URL di antara individual akan disekat.

SMS dengan pautan URL akan disekat mulai 2 Jul 2023.

Baca Lebih Lanjut

Maxis Right Cloud: Transformasi Digital Bagi PKS

Selaras dengan transformasi ekonomi digital negara, adaptasi pengkomputeran awan atau cloud computing yang sesuai penting untuk perkembangan perniagaan khususnya bagi koperasi dan perusahaan kecil dan sederhana (PKS). Apa yang perlu anda fahami sebelum menggunakan perkhidmatan pengkomputeran awan, dan bagaimana potensi perniagaan boleh dimaksimumkan?

Kelebihan cloud computing untuk PKS

(a) Mobiliti

Komputasi awan dapat dicapai di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa. Pengguna hanya perlu mempunyai capaian ke Internet. Teknologi ini akan memudahkan pengguna untuk melaksanakan kerja tanpa terikat pada satu lokasi.

(b) Mudah diguna

Aplikasi yang disediakan melalui teknologi awan biasanya mudah untuk digunakan bagi end user yang tidak mempunyai kepakaran teknikal.

(c) Kos yang rendah

Komputasi awan hanya memerlukan kos yang rendah dan ada juga yang ditawarkan secara percuma. Komputasi awan berbayar biasanya memerlukan pengguna untuk membeli lesen perisian berdasarkan keperluan sahaja.

(d) Pengemaskinian aplikasi secara automatik

Pengguna tidak perlu membeli atau mempunyai kakitangan teknikal khas untuk melaksanakan penyelenggaraan perisian. Semua aplikasi yang disediakan berasaskan cloud dikemas kini dan diselenggarakan oleh penyedia perkhidmatan.

(e) Meningkatkan kerjasama

Aplikasi berasaskan cloud memberikan manfaat digitalisasi yang amat penting iaitu kerjasama antara pekerja walau di mana sahaja mereka berada. Setiap pekerja boleh mencipta dokumen, memuat naik ke Internet, menyelaras (sync) dan berkongsi aplikasi secara serentak.

Ciri-ciri perkhidmatan Maxis Right Cloud yang membezakan mereka daripada penyelesaian awan lain di pasaran

(a) Awan Awam

Ambil langkah pertama anda ke awan dengan penyelesaian yang mengikuti kepimpinan anda. Dari migrasi data dan aplikasi hingga mengautomatikkan aliran kerja dan penyesuaian saiz cloud instances, kami akan mengurangkan risiko dan kerumitan bagi menjayakan perniagaan anda.

(b) Awan Hibrid

Optimumkan persekitaran awan anda dengan awan yang betul, rangkaian yang betul, kepakaran yang betul. Pakar awan kami akan mencari gabungan awan awam dan awan swasta daripada ekosistem awan kami yang pesat untuk membantu anda memberikan hasil perniagaan yang nyata.

(c) Endpoint dan Office 365 Backup

Sama ada anda bertanggungjawab untuk 50 atau 1000 komputer riba, Maxis Backup as a Service adalah cara yang paling mudah dan berkesan untuk melindungi data organisasi anda. Dengan bayaran tetap bagi setiap pengguna, anda boleh mendapatkan penyimpanan tanpa had untuk semua data Office 365 dan data endpoint. Yang terbaik, semuanya adalah automatik dan senyap bagi memastikan tiada kesan negatif terhadap produktiviti pengguna.

(d) Sambungan Awan

Sambungan Awan boleh memberikan akses kepada anda ke pelbagai penyedia perkhidmatan awan melalui pautan peribadi dan dedikasi dari premis anda dengan sambungan yang selamat, boleh dipercayai dan berlatensi rendah yang berterusan (<30ms). Nikmati penjimatan kos berbanding dengan pautan DIA (Direct Internet Access) pada kelajuan yang sama.

(e) Sambungan Pusat Data

Sambungkan perkhidmatan penting misi dengan lebih kebolehpercayaan, kebolehskalaan dan kefleksibilitan. Sambungan Pusat Data membolehkan anda menubuhkan sambungan titik-ke-titik atau titik-ke-multipoint antara pusat data dengan mudah tanpa sekatan tradisional yang didapati dalam perkhidmatan seumpamanya.

(f) Backup dan Recovery Enterprise

Elakkan kes kehilangan data yang penting dan memastikan ketersediaan data di semua persekitaran anda dengan satu penyelesaian backup. Maxis Backup as a Service dapat melindungi seluruh persekitaran data anda tanpa pasukan besar atau pelaburan yang mahal. Pakar kami akan bersama anda setiap langkah dari pemasangan sehingga ke penyelenggaraan.

Bagaimana Maxis Right Cloud boleh membantu PKS di Malaysia mengatasi halangan transformasi digital?

(a) Kawalan dan Keterlihatan

Menguruskan semua persekitaran awan awam dan swasta pada satu papan pemuka tunggal.

(b) Penyediaan yang Cepat

Membenarkan pengguna untuk menyediakan dan mengkonfigurasi sumber daya berasaskan awan di mana-mana dalam beberapa minit.

(c) Pengurusan yang Berkesan

Menetapkan kuota, tarikh luput dan pencetus kelulusan untuk pelbagai pengguna.

(d) Keselamatan dan Kepatuhan

Memantau secara berterusan di persekitaran awan dan menerima amaran ancaman pada masa yang nyata.

(e) Senang Merekodkan Kos

Menguruskan semua perbelanjaan sumber daya dengan senang.

Optimumkan potensi sebenar perniagaan PKS anda dengan pelbagai manfaat Maxis Cloud Right yang memenuhi keperluan untuk mengakses dan mengawal sumber di seluruh organisasi serta cabaran semasa yang dihadapi.

DAFTAR MAXIS RIGHT CLOUD UNTUK MEMACU HASIL KEJAYAAN PERNIAGAAN HARI INI

 

CATEGORIES