Kaji Selidik Sukarelawan SKMM, 8 Nov - 31 Dis | Klik

Kaji Selidik Sukarelawan SKMM, 8 Nov - 31 Dis | Klik 

sini.

MDEC: Cara memilih eMarketplace untuk bisnes anda

Ketahuilah bagaimana untuk memilih eMarketplace untuk bisnes ada melalui Malaysia Digital Economy Corporation Go-eCommerce

Kursus online “Pengenalan kepada eMarketplace” di platform Go-eCommerce akan membantu anda mengetahui dengan lebih mendalam mengenai fungsi dan jenis eMarketplaces, dan cara-cara untuk memilih eMarketplace yang sesuai untuk bisnes anda.

Apakah proses memulakan eCommerce? Dari permulaan apabila pembeli membuat oder atas talian, sehingga pembeli mendapat barang tersebut, carta aliran eCommerce dibawah menceritakan proses ini.

Di sini, penerangan mengenai bisnes model eCommerce boleh memberi idea kepada anda untuk mengadaptasikan bisnes model anda sekarang ke eCommerce.

Ingin mendapat maklumat yang lebih mengenai eMarketplace? Tontonlah video pengenalan ini!

 

Mengenai Go-eCommerce

Go-eCommerce Platform merupakan salah satu inisiatif Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) menawarkan lebih kurang 100 kursus pendek atas talian, yang akan membantu usahawan dan bisnes memahami manfaat-manfaat eCommerce. Dengan hanya pendaftaran di Go-eCommerce, anda akan mendapat akses kepada pembelajaran atas talian, secara percuma. Pada masa kini, ianya diguna oleh 400,000 usahawan dan bisnes di Malaysia.

Inisiatif eCommerce lain yang dikendalikan oleh MDEC adalah seperti berikut:

  • eUsahawan Bisnes (Mikro) memberi latihan dan bimbingan keusahawan digital ke usahawan dan perusahaan kecil dan sederhana (PKS).

  • eUsahawan Pendidikan (MUDA) bekerjasama dengan institusi pendidikan di Malaysia untuk memberi latihan dan bimbingan keusahawan digital.

  • Perkhidmatan e-Dagang Setempat (PeDAS) bertujuan untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh PKS di luar bandar seperti  kekurangan akses pengetahuan dan memberi panduan untuk mengembangkan perniagaan di platform eCommerce.


Geran sehingga RM5,000

CATEGORIES